top of page

Om oss

Vi är ett familjeföretag som har odlat hasselnötter sedan 1908 i Giresun.

Vår fabrik har en kapacitet på 5000 ton och levererar på olika marknader idag.


Vi förändrar hasselnötsmarknaden med att leverera direkt från våra egna lundar, direkt från bonden. Vi odlar bara Giresun hasselnötter av högsta kvalitet. Vi använder mervärdet för att förbättra jordbruket i Turkiet och skapa arbetstillfällen i Sverige.

Vår Historia

Vi har våra rötter i en stad vid svartahavskusten i Turkiet: Giresun. Familjen har odlat hasselnötter i stadsdelen Bulancak sedan 1908.

Omer Gundogdu (familjens "morfar") var den som en dag tänkte på

att leverera hasselnötter från sina egna lundar till hela världen.

 

1949 startade Omer en fabrik och ett exportbolag med namnet

" Gundogdu Ltd ".

 

Under 80-talet blev företaget ett av dem största producenterna

och exportörerna i Giresun. 

Avella härstammar från Gundogdu Ltd., och levererar idag en stor del av sina 5000 ton hasselnötter på internationella marknader. 

Nu levererar vi våra hasselnötter på svenska marknaden, och kopplar ihop våra två hemländer.

Giresun

Alla våra nötter kommer från våra egna lundar, en av dem är liten by som heter " Arifli ". Den ligger på ett högt berg i Bulancak på ungefär 300m höjd. Alla våra nötter kan spåras till vilken tomt de odlats på. 

 

Vill ni se var vår by ligger? Kolla på kartan!

Hela familjen har i generationer växt upp med hasselnötter. Det finns ingen som kan så mycket om hasselnötter än familjens mormor Nafiye. Hon är 89 år men pigg som en lärka. Varje morgon går hon upp klockan 5 för att promenera till sin lund. Där rensar hon ogräs bland hasselnötsträden och ger träden kogödsel ibland. Under träden odlar hon allt från majs till aubergine, tomat, gurka, bönor och olika frukter. Sen tar hon hem det hon behöver till frukost.

Roligaste barndomsminnen vi har är när vi tältade på bergen under skördetiden.

Vi vaktade våra torkande nötter, drack turkiskt te, rostade hasselnötter på öppen eld och skrämde bort duvorna och vildsvinen. För oss är Giresun hasselnötter naturens guld.

Vi vill förändra hasselnötshandeln i Norden med vår affärsmodell: "direkt från egna lundar" och levererar bättre kvalitet med med konkurrenskraftiga priser. 

Mervärdet investeras i att förbättra jordbruket i Turkiet för ett mer hållbar odling, och att skapa flera arbetstillfällen i Sverige.

Vi vill att våra kunder upplever lundarna, därför är de alltid välkomna ner till Giresun, där vi varje säsong plockar, torkar och vaktar nötterna med bönderna,

och upplever traditionerna bakom nötens ursprung.

Vår Passion

bottom of page